“Este o reteta invatata din casa, de la bunici si strabunici, o reteta din Banatul de campie, pe care o prepar si eu cu mare drag”, ne-a declarat Nicoleta Voica.
Ingrediente paturata:
Faina, apa rece, ulei, sare.
Ingrediente crumpii (mancarea de cartofi):
Cartofi (vreo 5 la numar), 1 ceapa mare, 1 ardei, 1 rosie, boia de ardei, sare, piper, patrunjel, branza sarata.
Timp de realizare:
1 ora si 15 minute
Mod de preparare:
Se face o mancare de cartofi mai scazuta, adica tocam ceapa, ardeiul, le punem cu rosie cu tot intr-un vas, unde mai adaugam o lingura de boia de ardei, dupa care lasam legumele sa se prajeasca putin in ulei. Dupa aceea, punem cartofii taiati cubulete, turnam putin apa si lasam totul la fiert in jur de 40 de minute. Cand e aproape gata, se pune deasupra mancarii de cartofi o foaie de placinta (strabunii mei o faceau in casa, eu nu prea am timp si o cumpar), pe care o ung putin cu ulei si pe care pun branza sarata, rasa. Apoi o rulez si o pun pe deasupra mancarii care e aproape gata, pun un capac si o mai las la patruns 15 minute, cu patrunjel cu tot. Pofta buna!
