„Este o mancare cu care eu am copilarit in comuna Veseus, din judetul Alba, pe care mama o gatea de multe ori. O mai gatesc si eu atunci cand mi-e dor de gusturile copilariei”, ne-a deschis Veta Biris apetitul.
Tocana cu carnati
Ingrediente:
Slaninuta sau carnati, faina, 1 ou, bulion, usturoi, smantana, tarhon, sare
Mod de preparare:
Punem ce avem prin casa, daca avem un pic de slaninuta, punem slaninuta, daca nu, carnati. Taiem slaninuta sau carnatii bucatele, le punem pe foc si le stingem cu un pic de bulion. Apoi facem o slobozeala, cum se zice pe la noi, cu un pic de faina, apa si ou. Slobozim tot in bulionul acela. Lasam sa fiarba un pic si apoi punem usturoi. Cand e aproape gata, punem smantana si tarhonul. Iese un sos mai gros care se serveste cu mamagulita calda. E atat de gustos si simplu de facut!
Timp de preparare:
15-20 de minute
