„E un desert traditional din Maramures, il facea bunica mea, apoi mama, iar acum eu. Din discutiile cu nutritionistii, am aflat ca e mai sanatos sa folosim untura in alimentatie decat margariana sau alte grasimi, fiind mult mai bine asimilata de orgasnism deoarece este un produs natural”, ne-a declarat indragita interpreta de muzica populara.
Prajitura maramureseana cu untura de porc
Ingrediente:
200gr untura, 5-600gr faina, 4 oua, 150-200gr zahar, 1 praf de copt, 2-4 plicuri de zahar vanilat, 1 esenta vanilie, o mana de nuca sfaramata si prajita, 150-200gr nuca macinata, un borcan de dulceata de gutui sau de prune (posibil sa mai trebuiasca inca o jumatate de borcan), zahar pudra si scortisoara ca sa dam pe deasupra
Mod de preparare:
Punem toate ingredientele ca sa facem aluatul, pe care il framantam cu mana (o gospodina simte la mana daca mai trebuie adaugata faina). Se intinde aluatul in tava, pe hartia de copt, cu mana sau cu sucitorul. Pe urma se intinde dulceata, nuca macinata peste dulceata, iar la final un sfert din aluat asezam peste nuca macinata. Punem la cuptor la 170 de grade pentru 35-40 de minute, dupa care se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se presara zaharul pudra si scortisoara. Se poate servi si calda, dar cel mai bine o servim dupa cateva ore sau chiar a doua zi, ca sa nu se simta prea mult untura de porc.
Timp de preparare:
60 de minute
