Satul Ciocanesti este dovada vie ca oamenii chiar pot sfinti locul, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Totul a pornit de la decizie a Consiliul Local, care ii obliga pe oameni sa respecte arhitectura traditionala. Astfel, satul s-a transformat intr-un muzeu viu, unic in tara, cu peste 600 de gospodarii una mai frumoasa ca alta.
Din fericire, succesul turistic al localitatii i-a facut pe oameni sa inteleaga valoarea mostenirii traditionale si sa o transmita mai departe.
“Intâi tencuiesc cu ciment, var si nisp, dupa ce se usca pun var, ciment si nisp si cu un model desenez deasupra si-l sculptez cu ceva anume care trebuieste sculptat. Dupa ce se usca il vopsesc, dau culoarea varului si apoi dau modelul national cu diferite culori, unul vrea negru, altul vrea maro , altul vrea bej”, a spus Silvia scheul, mester popular.
Comuna Ciocanesti are si un muzeu etnografic. Turistii pot sa vada care era stilul de viata al stramosilor acum sute de ani. Pot admira razboaie de tesut, oale, unelte si tesaturi si straie populare.
si cum magia locului ii face pe multi sa-si prelungeasca sederea, oferta de cazare s-a imbogatit de la an la an. Acum sunt 15 pensiuni.
O camera costa intre 50 si 100 de lei pe noapte, asta in cazul in care nu sunteti cu cortul pe care il puteti amplasa chiar in marginea padurii. Ciocanesti se afla in vestul judetului Suceava, la mai bine de 100 de km de municipiul resedinta de judet. Pentru a ajunge in aceasta localitate, mergeti pe DN 17 Suceava-Ciocanesti-Carlibaba.
