Pentru a trata anumite afectiuni, dar si pentru placerea de a va relaxa intr-un spatiu unic, va recomandam o vizita la una dintre cele mai frumoase saline de la noi din tara.
Salina Turda
Aflata in zona Durgau-Valea Sarata din Turda, Salina Turda detine in prezent sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, dar si o „roata panoramica”, de unde se pot admira stalactitele din sare.
Salina Praid
Salina Praid este o mina de sare gema din Romania, situata in judetul Harghita. Aici se efectueaza un tratament subteran speleo- si climatoterapeutic, ca metoda simpla si eficienta de ameliorare a starii bolnavilor suferinzi de boli ale cailor respiratorii, de mentinere si refacere a echilibrului sufletesc si tonusului sistemului nervos vegetativ.
Temperatura medie anuala din subteran este de 16 grade Celsius.
Salina Slanic Prahova
Inceputurile istoriei salinei dateaza din jurul anului 1685, an in care spatarul Mihail Cantacuzino a realizat ca in regiunea Slanic Prahova exista un zacamant de sare şi astfel, vrand sa deschida o mina, a cumparat moşia Slanic. Aici se pot admira basoreliefurile infatisandu-l pe Mihai Viteazul sau statuile lui Eminescu, Decebal, Traian (Sala Genezei) si te poti reculege ca intr-o imensa catedrala.
Lipsa factorilor alergeni creaza un microclimat special constituind un mijloc natural de tratare a afectiunilor respiratorii.
Salina de la Ocnele Mari
Salina de la Ocnele Mari, Ramnicu Valcea, are o suprafata de 25.000 mp, este situata la 225 de metri fata de nivelul marii.
Salina cuprinde spatii de joaca pentru copii, magazine de suveniruri, zone de relaxare, un cinematograf, mini-teren de baschet, pista de carting, bar, restaurant, spatii amenajate cu banci si mese din lemn unde se poate servi masa.
in Salina Ocnele Mari este cea mai mare biserica subterana din tara, ce poarta hramul Sfintei Varvara, cunoscuta ca fiind ocrotitoarea minerilor, precum si un muzeu al sarii.
Salina Ocna Sibiului
Exploatarile de sare de la Ocna Sibiului sunt cunoscute inca din antichitate.
Prima statiune balneara a fost infiintata aici in anul 1845 si, de atunci, Ocna Sibiului si-a atras renumele datorita lacurilor heliotermice formate pe locul unor vechi mine de sare surpate.
Este situata la 17 kilometri distanta de orasul Sibiu, iar in zona se gasesc numeroase lacuri saline declarate monumente ale naturii.
