Au aparut pe piata primele cirese, asa ca va propun o reteta de prajitura fara coacere, absolut delicioasa si foarte simplu de facut.
Daca doriti o glazura in culoarea rosu aprins, folositi visine. Ciresele vor avea o nuanta un pic mai inchisa.
Ingrediente:
4 cani cirese sau visine, fara samburi
¾ cana zahar tos
¼ cana plus patru linguri de apa
2 linguri amidon de porumb
biscuiti de graham, cu sau fara gluten
½ cana alune prajite, maruntite
⅓ cana ulei
2 cutii crema de branza
2 cani iaurt grecesc
6 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare:
Ciresele, o jumatate de cana de zahar si un sfert de cana de apa se amesteca intr-o cratita, la foc mediu, pana incep sa fiarba. Se combina amidonul cu patru linguri de apa, apoi se adauga in compozitia de cirese si se mai lasa putin la fiert.
Reduceti focul si amestecati continuu, cam un minut, pana cand lichidul prinde aspect de sirop. Luati apoi cratita de pe foc.
Intr-un robot de bucatarie, zdrobiţi bine biscuitii. Adaugati si alunele. Transferati totul intr-un castron, presarati si un sfert de cana de zahar. Picurati uleiul si amestecati. Presati aluatul pe o tava de copt. Bateti crema de branza, intr-un mixer, alaturi de iaurt, zaharul pudra si vanilie, pana cand obtineti o crema fina. Intindeti crema pe crusta de biscuiti. Deasupra, puneti cu lingura compozitia de cirese.
Acoperiti prajitur si lasati la frigider pentru 3 ore.
