Este un desert care mi-a marcat copilăria şi pe care îl prepar de fiecare dată când mă apucă dorul de acele vremuri.
Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu iaurt:

Share
Este un desert care mi-a marcat copilăria şi pe care îl prepar de fiecare dată când mă apucă dorul de acele vremuri.
Ingrediente pentru rețeta de gogoși cu iaurt:
Mod de preparare
Mai întâi amestecăm iaurtul cu ouăle, zahărul vanilat, sarea, praful de copt şi coaja de lămâie (optional). Se omogenizează bine, apoi se adaugă treptat făina, încorporând-o în aluat. Aluatul final trebuie să aibă consistenţa unei creme, nici prea tare, nici prea moale și fără cocoloașe.
Pasul 2: prăjirea. Punem uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi, cam două degete, şi dăm focul la maximum. După ce este încins bine uleiul, cu o lingură, luam din aluatul de gogoşi şi toarnă direct în tigaie. Lăsăm gogoşile să se prăjească circa 1 minut pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi le scoatem și le punem într-un vas în care punem şerveţele absorbante. După ce s-au răcit, le pudrăm cu zahăr. Poftă bună!
Sărbătoarea Rusaliilor mai este cunoscută și sub denumirea de Duminica Cincizecimii sau ...
Folosim cookie-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta de navigare.
OK