Sunt ieftine, gustoase, țin de foame și au beneficii pentru sănătate. Iată câteva motive să mănânci în fiecare zi un măr. Bonus: o rețetă delicioasă de tartă cu mere!
Merele conțin antioxidanți (quercitină, acid clorogenic, catehine) și au un efect protector împotriva bolilor de inimă. Însă nu doar antioxidanții din mere sunt cei care îți protejează inima. Aceste fructe sunt surse excelente de potasiu și fibre.
În plus, un măr pe zi e de ajuns pentru a avea o floră intestinală în parametri optimi, spun studiile. În special coaja de măr este benefică pentru stomac, pentru că aceasta conține pectină, o substanță cu efect prebiotic.
Totodată, cercetările arată că merele consumate zilnic pot reduce riscul de inflamații și infecții, deoarece sprijină imunitatea.
Tartă cu mere. Rețeta perfectă pentru weekend.
Ingrediente pentru 4 porții: 200g unt, 300 g făină, 100 ml iaurt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră. Pentru umplutură: 100 g zahăr, 5 mere potrivite, un praf de scorțisoară, zahăr vanilat.
Mod de preparare: Untul moale se freacă împreună cu zahărul, se adaugă iaurtul și cele două ouă si frământă până se formează un aluat. Aluatul se lasă la rece 15-20 de minute, apoi se intind două foi, una unsă cu unt pe fundul tăvii, iar a doua se păstrează pentru a fi pusă peste mere. Se decojesc merele și se tale în cuburi. Se pun peste foaia de aluat din tavă, se presară apoi zahărul, scorțișoara și zahărul vanilat, iar din cea de-a doua foia se de fac fâșii cu care se acoperă tarta.
Se unge tarta cu ou bătut și se coace 60 de minute la foc moderat. Poftă bună!
